Gå til hovedinnhold
Robert Pattinson i Good Time
Premiere 11.okt 2017
Drama / Krim / Thriller
1 t. 41 min.

Good Time


Henter programmet...

Good Time
Originaltittel:
Good Time
Regi:
Josh Safdie, Benny Safdie
Skuespillere:
Robert Pattinson, Benny Safdie, Buddy Duress, Taliah Webster, Barkhad Abdi, Jennifer Jason Leigh
Aldersgrense:
15 år
Begrunnelse:
Gjennomgående intens og urovekkende stemning samt enkelte grove voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Etter at et bortimot vellykket bankran setter hans mentalt utviklingshemmede bror i fengsel, kjemper den uberegnelige og hyperaktive kriminelle Constantine Nikas (Pattinson) mot klokka. Det blir en kaotisk adrenalinreise gjennom New Yorks gater i et stadig mer desperat og farlig forsøk på å redde broren ut av kasjotten.

Vinner av beste Soundtrack i Cannes!

"Good Time" har en urban, så vel som retro stil som minner om det svette hastverket i 1970-tallets nye Hollywood med sammenlignbare titler som "Dog Day Afternoon" og "Taxi Driver". Samtidig lykkes regissørene på en finurlig måte å vise oss passerende glimt av sosial urettferdighet, som plasserer "Good Time" rett i Donald Trumps Amerika anno 2017.

Filmen har et høyt tempo og bygges opp av et sterkt audiovisuelt uttrykk gjennom Daniel Lopatins pulserende soundtrack og Sean Price Williams' håndholdte kameraføring med nærbilder badet i neonlys. Dette kombinert med brilliante rolletolkninger fra hovedrolleinnehaver Robert Pattinson og Ben Safdie (som også er en av filmens regissører) gjør "Good Time" til en filmkunstnerisk perle det er vel verdt å få med seg på kino.